· Înțelegerea principiilor fundamentale ale științelor comportamentale aplicate nutriției.
· Identificarea factorilor de mediu, biologici și sociali care influențează alegerile alimentare.
· Aplicarea principiilor condiționării clasice și operante în modificarea comportamentului alimentar.
· Identificarea mecanismelor psihologice care duc la tulburări alimentare.
· Aplicarea conceptelor de empatie și autoeficacitate în consilierea nutrițională.
· Aplicarea tehnicilor cognitive pentru schimbarea comportamentelor nesănătoase.
· Înțelegerea modului în care stresul și emoțiile influențează obiceiurile alimentare.
· Recunoașterea simptomelor și caracteristicilor principale ale anorexiei, bulimiei și tulburării de mâncat compulsiv.
· Înțelegerea mecanismelor neurobiologice și comportamentale ale dependențelor alimentare.
· Identificarea factorilor de risc psihologici și comportamentali care contribuie la obezitate și sindrom metabolic.
· Aplicarea conceptelor de medicină personalizată în prevenirea îmbătrânirii și bolilor metabolice.
· Aplicarea tehnicilor de mindfulness în prevenirea supraalimentării și a mâncatului emoțional.
· Identificarea tipurilor de personalitate și legătura acestora cu riscul de boală.
· Dezvoltarea strategiilor personalizate de consiliere nutrițională și comportamentală.
· Dezvoltarea abilităților de comunicare eficientă cu pacientul pentru schimbarea comportamentelor.
Aplicarea tehnicilor de interviu motivațional în planuri de consiliere nutrițională.
- Teacher: Anghel Teodora
- Teacher: Bernad Brenda
- Teacher: Bratu Lavinia
- Teacher: Hogea Lavinia