Disciplina Psihologie, Departamentul VIII

Cursul opțional de psihologie medicală și psihosomatică se dorește a fi o călătorie spre vindecare și tămăduire, un curs în care psihologia, psihosomatica și psihoneuroimunologia își dau mâna pentru a explora legăturile profunde dintre peisajele minții umane reprezentate de gânduri, emoții, sistemul endocrin, sistemul imunitar și creier.

Vindecarea presupune întotdeauna reântregire, adică găsirea miezului ființei umane, locul în care vindecarea începe să se petereacă.

Ce vom afla în cadrul cursului?

O să aflăm despre diversele tipuri de cocktail-uri biochimice care ne influențează dispoziția, despre așa numitele molecule ale emoțiilor - neuropeptidele...

O să aruncăm o privire asupra tipologiilor asociate anumitor afecțiuni...

O să decojim câte puțin din straturile conștienței...

O să înțelegem de ce amintirile traumatice rămân înscrise în memoria corpului și pot reapărea sub forma unor comportamente repetitive, boli sau accidente...

O să acordăm un loc special explicării remisiilor spontane...

O să aducem dovezi științifice privind diferitele aspecte ale autovindecării...

Speranța mea este ca la sfârșitul acestui curs să îmbrățișați paradigma holistă în medicină și să implementați în activitatea voastră modelul biopsihosociospiritual, cel de-al patrulea model existent în medicină ce își revendică tot mai mult locul pe scena cunoașterii academice.

Drum bun, călători în odiseea cunoașterii umane, atât a corpului, cât și a sufletului omenesc!

s.l.dr Anghel Teodora